Connect with us

Monturi Crap

Pescuitul crapului la pluta cu peleti

Publicat

pe

Pescuitul crapului se asociaza in special cu pescuitul la greu ( pe fundul baltii ), dar in acest articol o sa va prezentam o metoda simpla de pescuit la crap cu pluta folosind un feeder sau match. 

Folosindu-va de imaginile de mai jos, o sa va dati seama cum sa faceti o astfel de montura, singurul inconvenient este acela ca nu puteti ajusta adancimea foarte usor dar Steve Hemingray ( pescar profesionist englez ) spune ca acest lucru nu este un impediment, intrucat odata ce naditi cu peleti, zgomotul produs de acestia la contactul cu apa vor atrage crapii. Odata stabiliti pe vad, acestia vor adulmeca nada inainte ca aceasta sa ajunga pe substrat. Totul este teoretic si testat pe balti private in concursurii de pescuit la pluta, unde baltile sunt suprapopulate.

Sincer sa fim nu agreem aceasta montura dar am prezentat-o pentru simplul fapt ca aceasta poate fi ajustata foarte usor cu o pluta normala, dar Steve Hemingray spune ca este o metoda excelenta daca practicam naditul de intretinere si efectuam  zbicituri usoare ale liniei inspre sus. Steve spune ca a studiat comportamentul crapului pe mai multe balti private iar acestia au tendinta de a musca momeala inainte ca aceasta sa ajunge pe substrat iar de aici tragem conculia ca zbiciturile sunt facute pentru ca momeala sa aiba un curs natural, nu sa stea fixa. 

pescuitul crapului la pluta cu pelete

pescuitul crapului la pluta cu pelete

 

Montura pentru pescuitul crapului cu peleti

Montura pentru pescuitul crapului cu peleti

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole