Pescuitul crapului la pluta cu peleti

0
26623

Pescuitul crapului se asociaza in special cu pescuitul la greu ( pe fundul baltii ), dar in acest articol o sa va prezentam o metoda simpla de pescuit la crap cu pluta folosind un feeder sau match. 

Folosindu-va de imaginile de mai jos, o sa va dati seama cum sa faceti o astfel de montura, singurul inconvenient este acela ca nu puteti ajusta adancimea foarte usor dar Steve Hemingray ( pescar profesionist englez ) spune ca acest lucru nu este un impediment, intrucat odata ce naditi cu peleti, zgomotul produs de acestia la contactul cu apa vor atrage crapii. Odata stabiliti pe vad, acestia vor adulmeca nada inainte ca aceasta sa ajunga pe substrat. Totul este teoretic si testat pe balti private in concursurii de pescuit la pluta, unde baltile sunt suprapopulate.

Sincer sa fim nu agreem aceasta montura dar am prezentat-o pentru simplul fapt ca aceasta poate fi ajustata foarte usor cu o pluta normala, dar Steve Hemingray spune ca este o metoda excelenta daca practicam naditul de intretinere si efectuam  zbicituri usoare ale liniei inspre sus. Steve spune ca a studiat comportamentul crapului pe mai multe balti private iar acestia au tendinta de a musca momeala inainte ca aceasta sa ajunge pe substrat iar de aici tragem conculia ca zbiciturile sunt facute pentru ca momeala sa aiba un curs natural, nu sa stea fixa. 

pescuitul crapului la pluta cu pelete
pescuitul crapului la pluta cu pelete

 

Montura pentru pescuitul crapului cu peleti
Montura pentru pescuitul crapului cu peleti
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here