Connect with us

Monturi Crap

Conditiile meteo si pescuitul la crap toamna

Publicat

pe

Conditiile meteo si pescuitul la crap toamna

Cum deja la munte iarna si-a intrat in drepturi, in zonele de campie si de deal, temperaturile de pana la -2°, sunt specifice acestei perioade.

 Chiar daca foarte majoritatea pescarilor alearga dupa stiuci, tinem sa va informam ca perioada crapului inca nu a trecut, chiar daca se afla pe ultima suta de metri, intrucat odata ce temperaturile din cursul zilei nu vor depasi cateva grate, metabolismul crapului incetineste. Cum conditiile meteo influenteaza direct hranirea crapului, mai jos o sa va prezentam ilustratii cu conditiile meteo din aceasta perioada.

1.  Atunci cand cerul este noros se creaza un fel de patura, ceea ce ridica temperatura aerului cu cateva grade. Cand aveti parte de astfel de conditii meteorologice, trebuie sa stiti ca pestii pasnici sunt mai increzatori in a se hranii, intrucat vizibilitatea in apa este mai scazuta. 

Nori negri si conditii de ploaie

Nori negri si conditii de ploaie

 

2. Atunci cand „patura” de nori nu este atat de densa iar zile la rand este inorat fara a ploua, ofera crapilor stabilitate si implicit ii stimuleaza sa se hraneasca. Chiar daca perioadele de hranire sunt scurte si nu seamana cu cele din sezonul cald, acestia totusi se hranesc. 

Cnditiile meteo in pescuitul la crap - Partial noros

conditii meteo in pescuitul la crap – Partial noros

3. Daca prindem cateva zile mai calduroase, mai ales dupa o perioada mai rece, este timpul pentru a ne pregatii sculele de pescuit. Chiar daca temperatura apei nu a scazut sub 5-6g, dupa o perioada mai calda, crapul incepe sa se hraneasca intens, intrucat perioada de iarna se apropie, fiind atras in general de proteine animale ( viemi,rame)

Soare si putini nori in pescuitul la crap

Soare si putini nori in pescuitul la crap

4. Atunci cand cerul este senin si soarele straluceste pe cer, majoritatea pescarilor se ingramadesc sa plece la pescuit. Chiar daca in aceasta perioada pescuitul este asociat cu o portie buna de frig, soarele nu este tocmai prietenul pescarului. In noiembrie, de exemplu, apa este foarte limpede, intrucat ierburile s-au uscat, vegetatia de la mal a murit si ea iar vizibilitatea in apa este foarte buna. In aceste conditii de soare stralucitor, pestii au tendinta de a veni la mal unde apa este mai calda si nu prefera mancare. 

 

soare-plin4

5.  Spre deosebire de lunile decembrie sau ianuarie, cand ninge foarte des, corpul omenesc percepe o usoara incalzire, dar in lunile de toamna tarzie poate sa ninga spontan iar fintele percep aceasta schimbare brusca ca fiind iarna in toata regula chiar daca la cateva zile distanta temperaturile erau cu 10g mai ridicate. Daca va aflati la pescuit in aceasta periada, tinem sa mentionam ca nu este un lucru tocmai bun, intrucat crapului nu ii place schimbarea brusca a temperaturii iar in astfel de perioada refuza sa se hraneasca pentru o perioada de timp

Conditiile meteo si pescuitul la crap - Lapovita si ninsoare

Conditiile meteo si pescuitul la crap – Lapovita si ninsoare

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole