Connect with us

Monturi Crap

Montura cu fir de par „intors” – Montura crap

Publicat

pe

Montura cu fir de par ” intors ”, asa cum a denumit-o Richard Farnham este destinata in special pentru pescuitul crapului mare. Cu aceasta montura, pescarul nostru a reusit sa captureze un crap pe o apa salbatica cu o greutate de aproximativ 20 kg. Odata aspirata momeala, nu permite crapului sa o mai ” scuipe ”. Practic, noi nu am folosit aceasta montura dar forumurile straine au topicuri asemanatoare in care pescarii afirma ca unul din avantajele acestei monturi este ca pestele nu va simtii carligul decat atunci cand acesta va fi imposibili de ” scuipat ”. Un lucru recomandat pentru aceasta montura este ca, carligul sa fie nr 6 iar boiliesul sa aiba o dimensiune de 16mm flotant. Oricum pe langa boillies, se poate atasa foarte usor un pop-up daca acesta nu are aceasta caracteristica. Mai jos o sa fie prezentate pas cu pas atat montura cat si legarea carligului cu fir de par ”intors”.

Asteptam parerile dumneavoastra despre aceast montura, sau mai bine zis de aceasta legatura, daca a folosit-o cineva sau daca aveti anumite obiectii.


Montura cu fir de par " invers "

Montura cu fir de par „invers”

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole