Connect with us

Monturi

Montura crap cu naditor

Publicat

pe

Montura crap cu naditor
Dupa cum bine stiti exista nenumarate tipuri de monturi pentru pescuitul crapului, dar montura prezentata de noi este una folosita des de pescarii care vor sa aiba o partida de pescuit activa. Spunem asta, intrucat sunt monturi pentru crap care pot sta in apa mai multe de 20 h iar montura crap cu naditor prezentata in acest articol trebuie scoasa si incarcata la un interval relativ scurt, 50-60 minute. Pescarii cu experienta spun ca acest tip de montura este ineficienta atunci cand vrem sa prindem exemplare mari, intrucat nenumaratele lansari vor speria pestii (ramane la laitudinea dumneavoastra, daca folositi sau nu montura, pana la proba contrarie nu exista niciun studiu efectuat in acest sens). Avantajul acestei monturi este ca locul este nadit permanent iar momeala din carlig va sta pe un ” pat de nada ”. Nada de pe momitor va contine seminte, spartura de cereale, porumb, canepa.

Materiale necesare: montura crap cu naditor:

 • Fir textil / leadcore sau fir monofilament
 • Plumb momitor culisant (cu tub) (pana la 80g)
 • Vartej
 • Forfac (aprox. 10 cm intrucat cu acest tip de montura se pescuieste in ape cu substrat tare)
 • Carlig
 • Realizare montura crap cu naditor

  Trecem firul principal prin tubul momitorului iar sub acesta se leaga de vartej.

  Nota: Prin constructie, montura crap cu naditor este destinata utilizarii in ape cu substrat tare, nu incercati acest tip de montura in ape cu substrat mlastinos / malos intrucat rezultatele vor fi aproape nule. Daca doriti sa aflati ce montura este mai utila pe ape mlastinoase, puteti citi articolul despre cum alegem montura pentru pescuit.

  Apasă ca să comentezi

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Monturi Crap

  Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

  Publicat

  pe

  Scris de

  Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

  Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

  Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

  Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

  Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

  Materiale necesare pentru constructia monturii

   

  Montura maggot rig

  Etapa 1

   

  Montura maggot rig

  Etapa 2

   

  Montura maggot rig

  Etapa 3 – final

  Citeşte continuarea

  Top Articole