Connect with us

Monturi

Montura Crap in line

Publicat

pe

Montura Crap in line este una din cele mai folosite monturi pentru pescuitul crapului. Avantajul acestei monturi este acela ca pestele se autointeapa sub greutatea plumbului, intrucat acesta are legatura direct cu forfacul. Daca alegeti un carlig mai mare (nr mai mic) automat trebuie crescuta si greutatea plumbului pentru ca autointepatura sa fie cat mai eficienta (cu cat carligul este mai gros cu atat penetrarea buzei pestelui este mai greoaie).

Materiale necesare Montura Crap in Line

  1. Tub antiincalcire
  2. Plumb cu tub interior
  3. Con Plastic
  4. Con Silicon
  5. Vartej
  6. Forfac textil
  7. Carlig

Se trece linia principala prin tubul antiincalcire, con plastic si plumb In partea inferioara a plumbului se leaga de vartej si se introduce in plumb. Forfacul se leaga de vartej iar conul de silicon va proteja nodul.

Montura crap in line

Montura crap in line

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole