Montura cu pluta culisanta

1
96923

Montura cu pluta culisanta este foarte utila atunci cand pestele mananca aproape de mal. Aceasta montura este indicata pe ape cu un curent foarte, foarte slab (baraje artificiale pe cursul raurilor) sau pe lacuri. Dar cum in majoritatea cazurilor, proprietarii baltilor hranesc pestii la distante foarte mari de mal, pescarii nu aleg aceasta metoda de pescuit. Pluta folosita pentru aceasta montura este una tip waggler iar inainte de a ne apuca de pescuit, trebuie sa „gasim” adancimea apei, intrucat ideal ar fi ca momeala sa evolueze pe substrat (vezi imaginea de mai jos) ajustand adancimea cu ajutorul stoperului. Pentru acest tip de pescuit, noi folosim un fir 0.14 si un carlig nr6, intrucat carasul si platica intra foarte des, dar cu o zona momita corespunzator, puteti prinde si ciortani sau crapi.

Practic, pescuitul cu aceasta montura cu pluta culisanta este foarte simplu, odata fixata adancimea cu ajutorul stoperului, nu trebuie decat sa asteptam trasatura. Indicat ar fi ca lanseta folosita sa aiba o lungime de minim 3.60, intrucat daca pescuiti la adancimi mai mari de 4m si distanta mare de mal va fi dificil sa lansati. Ca momeala, puteti folosi porumb, viermisori, rame.

montura cu pluta culisanta
montura cu pluta culisanta
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua sant un pescar pentru albitura sabioara rosioara balos si platica dau l a fir subtire si cu ac mic Ciortani i elberez dar nu mai gasesc balti cu albitura poate sa imi recomande cineva o balta cu albitura in jurulBucurestiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here