Connect with us

Monturi

Montura cu pluta culisanta

Publicat

pe

Montura cu pluta culisanta este foarte utila atunci cand pestele mananca aproape de mal. Aceasta montura este indicata pe ape cu un curent foarte, foarte slab (baraje artificiale pe cursul raurilor) sau pe lacuri. Dar cum in majoritatea cazurilor, proprietarii baltilor hranesc pestii la distante foarte mari de mal, pescarii nu aleg aceasta metoda de pescuit. Pluta folosita pentru aceasta montura este una tip waggler iar inainte de a ne apuca de pescuit, trebuie sa „gasim” adancimea apei, intrucat ideal ar fi ca momeala sa evolueze pe substrat (vezi imaginea de mai jos) ajustand adancimea cu ajutorul stoperului. Pentru acest tip de pescuit, noi folosim un fir 0.14 si un carlig nr6, intrucat carasul si platica intra foarte des, dar cu o zona momita corespunzator, puteti prinde si ciortani sau crapi.

Practic, pescuitul cu aceasta montura cu pluta culisanta este foarte simplu, odata fixata adancimea cu ajutorul stoperului, nu trebuie decat sa asteptam trasatura. Indicat ar fi ca lanseta folosita sa aiba o lungime de minim 3.60, intrucat daca pescuiti la adancimi mai mari de 4m si distanta mare de mal va fi dificil sa lansati. Ca momeala, puteti folosi porumb, viermisori, rame.

montura cu pluta culisanta

montura cu pluta culisanta

1 Comment

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Monturi Crap

  Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

  Publicat

  pe

  Scris de

  Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

  Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

  Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

  Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

  Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

  Materiale necesare pentru constructia monturii

   

  Montura maggot rig

  Etapa 1

   

  Montura maggot rig

  Etapa 2

   

  Montura maggot rig

  Etapa 3 – final

  Citeşte continuarea

  Top Articole