Connect with us

Monturi

Montura feeder cu cosulet

Publicat

pe

montura feeder

Montura feeder cu cosulet : 

Montura feeder cu cosulet asa cu am denumit-o noi , este o montura usor de realizat acasa sau poate fi cumparata  din comert .  In pescuitul la feeder , acest tip de montura este folosita  pe rauri si balti  , eficienta ei fiind aceasi  . In ultimii ani pescuitul la feeder este din ce in ce mai folosit si in Romania cu rezultate foarte bune dar daca dorim sa avem echipament premium ( lanseta , mulineta etc. ) preturile sunt piperate . La aceasta montura , firul principal nu trebuie sa depaseasca grosimea 0.22 iar inaintasul ( forfac ) sa nu fie mai gros de 0.18 , greutate cosuletului difera in functie de curentul raurlui iar carligul folosit de marimea pestelui vizat . Pentru a confectiona ”  Montura feeder cu cosulet  ” va rugam vizionati imaginea de mai jos

montura consulet feeder

Montura feeder cu cosulet

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole