Connect with us

Monturi

Montura feeder in-line

Publicat

pe

In ultima perioada, pescuitul la feeder este unul din cele mai populare stiluri in randul pescarilor cu experiena. Intrucat acest stil este unul de finete, la fel trebuie sa fie si montura folosita, iar cea prezentata in imaginea de mai jos se incadreaza perfect pentru acest stil de pescuit. Chiar daca momitoarele pentru feeder sunt de mai multe tipuri, principiul este acelasi, greutatea redusa si capacitatea de incarcare sunt atu-urile cele mai importante atunci cand pescuim la feeder. Montura feeder in line este una simpla, avand nevoie de un momitor, o bila care sa absoarba socul care se creaza asupra nodului, un carlig cu un forfac scurt (pentru ca momeala sa se afle cat mai aproape de naditor si implicit de zona nadita), o agrafa si cam atat. Montura prezentata mai jos este folosita special in apele cu substrat tare fiind ineficienta in ape cu un substrat mlastinos ierbos fara anumite upgrade-uri, cum ar fi montarea unui pop-up si folosirea unui forfac mai lung. Momeala folosita cat si nada pot diferii in functie balta in care pescuiti.

Cheia pentru o partida de succes este sa lansezi montura in aceasi zona, intrucat momitor va nadi locul constant, ne mai fiind nevoie sa naditi manual (de ex cu prastia).

Montura feeder in-line

Montura feeder in-line

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole