Connect with us

Monturi

Montura pentru caras culisanta

Publicat

pe

Montura culisanta

Montura pentru caras culisanta este o montura relativ simpla dar necesita o
durata mai mare pentru confectionare . Aceasta montura poate fi folosita in toate anotimpurile  In acest articol pune accent pe pescuitul carasului dar cu aceasa montura puteti prinde si alte specii de pesti cum ar fi crapul sau platica . In cele ce urmeaza o sa va prezentam materialele folosite pentru construirea acestei monturi dar si o imagine pentru a va inspira .

 1.  Doua varteje ( unul ca sa legam montura de firul principal si unul ca sa legam carigul de jos ) . Vezi imaginea de mai jos
 2. Sase varnesi
 3. Doua bile de cauciuc ( Acestea se adauga deasupra si in parte de jos a momitorului pentru a reduce socul impactului acestului cu vardejul de jos si cel de sus pentru a prodeja nodul carligului de langa momitor )
 4. Un naditor culisant cu greutate de maxim 30 de grame iar daca pescuiti in ape cu , curenti puternici puteti folosi si naditoare mai grele dar noi ne axam pe imaginea si montura confectionata in imaginea de mai jos
 5. 40 cm de fir monofilament cu grosimea de maxim 0.20mm
 6. Trei Carlige numarul 6 – 10 ( in functie de pestele dorit ) , noi am folosit carlige de 8

In cazul in care doriti sa folositi fir textil , grosimea acestuia  ar trebuii sa fie de pana la 0.8mm sau daca balta sau locul de pescuit are agatatori iar dumneavoastra pescuiti  cu momitoare mai grele si preconizati ca o sa si prindeti un peste mai mare puteti adauga cativa mm la grosimea firului si puteti folosi carlige mai mari ( nr 4 ) .

Montura pentru caras culisanta

Montura pentru caras culisanta

2 Comments

2 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Top Articole