Connect with us

Monturi Crap

Montura pentru feeder

Publicat

pe

Dupa cum bine stiti, pescuitul la feeder este unul dintre cele mai folosite stiluri de pescuit. Acest tip de montura, prezenta si in imaginea de mai jos, este una simpla si permite pescarului sa schimbe cosuletul foarte usor. Montura pentru feeder din imagininea de mai jos este dedicata pentru pescuitul in ape cu substrat tare fiind ineficienta in zone cu mal sau namol, intrucat cosuletul are menirea de a nadii constant locul dorit. Cu acest tip de montura puteti pescui atat in ape curgatoare cat si in lacuri, canale sau balti dar ca orice alta montura, trebuie sa tineti cont de cativa factori (curentul raului si structura substratului).

Montura pentru feeder se construieste foarte usor vizualizand imaginea de mai jos si avand materialele necesare; carlig, fir, vartej, cateva margele, agrafa. Dimensiunea carligului cat si grosimea firului difera in functie de pestele vizat.

Montura pentru feeder

Montura pentru feeder

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole