Connect with us

Monturi

Montura pentru somn cu buchet de rame

Publicat

pe

Montura pentru somn cu buchet de rame
In cele ce urmeaza o sa va prezentam o montura pentru somn cu buchet de rame dar se pot folosi si lipitorile ca inlocuitor. Dupa cum bine stim, somnul este un peste hapsan iar cu cat momeala din carlig este mai mare si ” puturoasa” cu atat mai bine. Aceasta montura este una simpla, necesitand un plumb culisant, un carlig mare si o ancora. Somnul are vazul slab dezvoltat, ghidandu-se in special dupa miros iar numarul mare al ramelor (lipitorilor) agatate in carlige ii vor stimula la maxim simtul olfactiv. In ultimul timp pescarii de somn folosesc mai multe carlige agatate pe firul principal pentru a difersifica momeala (rame + lipitor) iar acest lucru creste riscul agatarii carligelor libere in dril si implicit pierderea pestelui. De ce sa puneti 2-3 carlige pe firul principal cand puteti face un buchet de rame foarte frumos cu ajutorul acestei monturi.

Introducerea ramelor in carlig nu necesita nicio tehnic, va orientati la fata locului in functie de grosimea si marimea ramelor, cu cat sunt mai groase si lungi cu atat mai bine.
 

montura pentru somn cu buchet

Montura pentru somn cu buchet

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole