Connect with us

Monturi

Montura somn – cu coropisnita

Publicat

pe

Montura somn

Dupa cum bine stiti, pentru pescuitul la somn ne trebuie echipament rezistent, de la bat cu actiune mare peste 200g (compozitie Fibra de sticla), mulineta cu ax punernica si frana care sa nu dea rateuri pana la firul textil de 0.50 mm. Teoretic multi dintre dumneavoastra cand merg sa pescuiasca la somn nu se gandesc ca ar putea prinde un somn de peste 50-60 sau poate 100 kg, se gandesc ca somnii de 2 -4 – 5 kg ar putea musca, dar niciodata nu se stie cand vine monstru iar pentru asta trebuie sa fiti pregatiti. Montura pe care o s-o prezentam mai jos este una mai complexa, intrucat cutia (cutiuta de la un ou kinder) in care introducem o coropisnita vie si 0 captusim cu staniol va juca un rol important intrucat aceasta va produce vibratii si va scoate somnul din ” barlog ”. Cutia de plastic o s-o atasam de fir cu un ochete lipit cu super glue sau o sarmulita incinsa la cald (cutia trebuie inchisa ermetic pentru a nu patrunde apa inauntru si ineca coropisnita). Daca cutia este inchis ermetic aceasta va juca si un rol de pluta tinand forfacul intins iar coropisnita din carlig isi va face treaba. Pana la drilul mult visat, urmariti poza de mai jos si apucati-va sa faceti ” montura somn cu coropisnita”

PS: Nu va chinuiti sa legati lipitoare cu metoda imprumutata de la pescuitul crapului, adica cu acel ochete facut din firul de par, intrucat aceasta oricum va muri inecata in primele secunde. Introduceti carligul pe partea superioara de la gat spre coada (odata intepata aceasta va emana mirosul specific, intepator, exact ce ii place somnului)

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Monturi Crap

Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

Publicat

pe

Scris de

Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

Materiale necesare pentru constructia monturii

 

Montura maggot rig

Etapa 1

 

Montura maggot rig

Etapa 2

 

Montura maggot rig

Etapa 3 – final

Citeşte continuarea

Top Articole