Cei mai multi dintre pescari obisnuiesc sa nadeasca cu retete consacrate precum ar fi mamaliga. Ce este drept, in mare parte, este o reteta care nu da gres si este foarte utilizabila indeosebi pe lacurile si raurile salbatice din Romania. Este dedicata pescuitului la crap cat si la caras.
Ingrediente:
1. 500g malai de porumb
2. 250g faina de grau
3. 100g de zahar
4. aroma de vanilie, usturoi sau anason (la alegere)
5. doua vase.
Mod de preparare:
Se va alege o oala sau un ceaun de tuci si se vor adauga circa 2-3 litri de apa, dupa care se va pune la foc. Intr-un alt vas, cele 5 ingrediente se vor amesteca si vom adauga treptat apa calda pentru a crea o pasta lipicioasa. Vom crea astfel, in jur placintie de dimensiunea unei chifle de hamburger. In vasul in care apa clocoteste, vom adauga aceste placinte si le vom lasa sa fiarba pana in momentul in care se vor ridica la suprafata. Dupa ce vor fi fierte, le vom lasa la racit iar apoi, le framantam pentru a capata o consistenta precum a plastilinei.
Tot din aceasta mamaliga se pot face si cubulete. De asemenea, aceasta mamaliga poate fi combinata cu boabe de porumb pentru a imbunatati nada.