Pentru un pescuit cu adevarat eficient, recomandam intotdeauna imbunatatirea nadelor de pescuit cu alte mirodenii ce le avem prin gospodarie. Chiar si atunci cand cumparati o nada de la magzin puteti adauga alte ingrediente de la dvs. In acest articol o sa vedeti 24 de ingrediente ce pot fi folosite pentru a imbunatati o nada pentru crap, dar si pentru caras sau alte specii pasnice de pesti.
#1 Prafuri pentru budinca
Ati vazut in comert de foarte multe ori budinca la plic. Aceasta are o aroma foarte puternica, se gasesc arome de capsuni, zmeura, ciocolata sau banane. Pe langa faptul ca acestea sunt perfecte ca atractant, mai au si un gust nemaipomenit de dulce.
#2 Paine
Atunci cand nada dumneavoastra nu se leaga orice ati face, puteti folosi painea ca si liant. Nu este recomandata pentru pescuitul crapului mare deoarece aduna foarte mult ciortan, dar daca nu aveti incotro, este recomandat sa folositi paine pentru a lega nada.
#3 Coconi de viermi
De multe ori ati patit sa vi se schimbe viermii in coconi si de tot atatea ori, probabil i-ati aruncat. GRESIT! De acum inainte va recomandam sa ii adaugati in nada, indieferent la ce specie pescuiti. Coconii sunt foarte atractivi mai ales pentru crapii mari care ii adora pentru grasimile pe care acestia le contin.
#4 Rame taiate (sau intregi)
Am vazut foarte putini pescari care foloseau aceasta tehnica si nu am inteles de ce. Este o metoda foarte eficienta de a atrage pestii. Va recomand sa folositi rame taiate sau rame obisnuite in nada, mai ales in perioada rece a anului, cand pestii cauta proteine.
#5 Boabe de soc
Sunt recomandate pentru pescuitul crapului, carasului, sau a rosioarei. Ele se aseamana cu boabele de canepa si sunt adorate de catre crapi, de asemenea, pare o nada foarte naturala deoarece pe multe lacuri si rauri au in apropierea lor soc si unele boabe mai pica in apa, pestii fiind invatati cu ele.
#6 Arome concentrate
Foarte multi au folosit in trecut aceste arome pentru a le adauga in tuica sau in alte produse alcoolice pentru a le face un gust mai bun. In general se numesc „Concentrate” si au o textura ca a mierii de albine. Sunt foarte dulci, coloreaza nada si au si o aroma foarte puternica. Sunt recomandate pentru a fi adaugate in nada.
#7 Nada groundbait (sparturi)
Nada mixta cu spartiuri de seminte este recomandata de fiecare data la pescuitul crapului. Nu, nu este nevoie sa cumparati de la magazin de fiecare data, ci doar puteti sa va procurati singur semintele si sa le macinati
#8 Ierburi si mirodenii
Ai in bucatarie o multime de ierburi si mirodenii care ar putea fi folosite in nada, stiai? De la simplul piper pana la condimente precum coriandru, chimen, praf de ardei iute sau dulce.
#9 Imitatie de momeala
Atunci cand in apa sunt specii ce va ataca momeala ori de cate ori aruncati, si mai mult de atat, va deranjeaza. Puteti utiliza imitatii de momeala in nada dvs pentru a-i inlatura.
#10 Jeleuri
Recent am vazut pe o balta de pescuit un crap capturat la un jeleu de fructe. Habar nu aveam pana in acel moment ca jeleul poate fi folosit ca nada sau ca momeala. Ulterior mi-am dat seama ca e complet normal, cum un boilies de capsuni atrage crapul, asa si un jeleu de capsuni, foarte dulce, il poate atrage.
#11 Larve
Fie ca vorbim de larve de libelula, de viermi de copaci, cu totii pot fi folositi pentru nada sau pentru momeala. De exemplu viermele de salcie este foarte utilizat in pescuitul cleanului, bibanului si al somnului.
#12 Carne de conserva
Stiti conservele alea foarte ieftine, de 1-2 lei bucata? Sunt perfecte pentru a fi folosite la pescuit, mai ales in nada, dar folosite ca si cuburi la pescuitul rapitorului sau chiar a crapului.
#13 Viermii
Nu pot fi folositi doar ca momeala, ci pot fi folositi si in nada pentru a atrage atentia pestelui. In general sunt utilizati in perioada rece pentru ca au un raport de proteine mare si sunt adorati de catre pesti.
#14 Alune, nuci, migdale
Sunt foarte utilizate in europa mai ales la pescuitul crapului. Ar fi timpul sa incepem sa le folosim si noi la pescuitul crapului, atat in momeala cat si in nada.
#15 Uleiuri
Cel mai atractiv ulei pentru pesti este tocmai uleiul de peste, dar, puteti folosi si ulei de canepa zdrobita sau chiar uleiuri esentiale. De asemenea, uleiul de porumb este foarte recomandat pentru a fi adaugat in nada.
#16 Mancare pentru caini
Datorita faptului ca granulele pentru caini au un raport foarte ridicat de proteina, undeva la 80%, sunt recomandate la pescuit pentru a fi adaugate in nada.
#17 Cereale (grau, ovaz, orz, integrale)
Daca pana acum nu ati adaugat in nada cerealele de baza, atunci cu siguranta ati gresit. Stiu, multi nu prefera aceste cereale pentru ca cica „se aduna carasul sau ciortanul pe patul de nada”. Gresit, si crapii iubesc cerealele.
#18 Orez
In urma cu 2 ani, un tanar a castigat un concurs in Spania folosind ca si nada, orez fiert cu diverse arome. A reusit sa captureze nu mai putin de 105kg de crap in 24 de ore.
#19 Porumbul dulce (de conserva)
Cati dintre voi adaugati porumb dulce de conserva in nada atunci cand vizati crapul? Foarte putini stiu. Eu de fiecare data cand vreau sa am partide bune de pescuit, adaug cel putin 2 conserve de porumb dulce in nada.
#20 Canepa nefiarta
Este recomandata pentru a fi folosite pe carlig, dar mai ales in nada. Este considerata ca fiind „drogul crapului” si acesta este atras de ea intr-un mod aparte.
#21 Mazare
Atunci cand vizati crapul si tenul, adaugati intotdeauna mazare in nada dumneavoastra. In general tenii iubesc toate produsele vegetale, precum mazare, cartof, capsuni, papura, anason.
#22 Carne galbena
Luati un parizer foarte ieftin, in general este un parizer foarte ieftin de pui, cred ca e undeva in jurul la 4 lei kilogramul. Faceti cubulete din acest parizer si ulterior folositi un colorant pe baza de pulbere pentru a le ingalbeni.