Connect with us

Monturi

Taparina cu buldo pentru clean

Publicat

pe

Descriere Taparina cu buldo pentru clean 

Aceasta montura este folosita in pescuitul marin dar diferenta este ca in loc de pluta buldo se afla un plumb . Montura Taparina cu buldo pentru clean   asa cum am numito noi , se foloseste la pescuitul pestilor care mananca la suprafata cum ar fi cleanul , pastravul , obletele , scrumbie .  Grosimea firului cat si marimea carligelor raman la  latitudinea dumneavoastra ( pentru clean nr 10 – 12 )  , intrucat aceste difera de marimea pestelui vizat iar greautatea bilei ( buldo )  trebuie sa aiba o greutate mai mare , pentru a putea lansa mai departe ( de ex 5g)  .  Aceasta montura o puteti atasa pe un bat cu dimensiunea de 2.7m ( bat de spining ) sau mai lung , echipat cu un fir de 0.20 .  Montura din imaginea prezentata are 9 muste dar dumneavoastra puteti folosi 4-5 , nu este o regula numarul acestora . Incercati sa respectati dimensiunile prezentate in imaginea de mai jos intrucat acest tip de montura se ” incalcesti ” foarte usor si se descurca extrem de greu .

Materiale Necesare  – Taparina cu buldo pentru clean

  1. 5-6 muste
  2. 1 m fir 0.16
  3. vartej
  4. bila din plastic ( Buldo )

Mustele le puteti achizitiona din comert ( evitati chinezariile , sunt proaste ) iar dumneavoastra le legati pe un fir monofilament . Coloritul mustelor difera  , dar cele mai prinzatoare la clean s-au dovedit mustele de culoare verde-galbui .

Cum recuperam Montura

Recuperare trebuie sa fie lenta cu lanseta orientata cu varful in jos usor lateral iar la 2-3 secunde o mica pulsatie . Evitati recuperarea firului alert , intrucat pestii vor rata mustele .

Daca aveti materialele necesare nu va mai trebuie decat timp pentru a merge la pescuit intrucat montura o puteti face si pe balta

taparina pentru clean

taparina cu buldo pentru clean

 

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top Articole