Connect with us

Monturi

Pescuit la mreana cu cascaval

Publicat

pe

Mreana este mai pretentioasa ca alte specii de pesti din apele curgatoare, preferand apele curgatoare cu fund pietros si bine oxigenate. Mreana este solitara, iar specimenele mari se hranesc de obicei noaptea intrucat ziua mananca cele mici. Multi pescari pescuiesc la mreana folosind momeala vie (viermi, rame rosii, rame de pamant) dar s-a dovedit ca si cascavalul este o solutie buna in pescuitul la mreana. Pescuit la mreana cu cascaval nu necesita echipament special, o lanseta cu actiune medie cu lungimea de peste 2.5m echipata cu un monofilament cu grosimea de 0.25 – 0.30 mm (mreana in dril este extrem de bataioasa iar daca aveti sansa sa dati de un exemplar mare s-ar putea sa aveti probleme).

Montura este una foarte simpla, formata dintr-un plumb culisant (alungit, pentru a evita posibilele agataturi) si un carlig cu tija lunga de marimea medie (nr 6, 8, 10 depinde pe pestele vizat). Distanta intre carlig si plumb trebuie sa fie de peste 15 cm iar dupa aceasta distanta se pune un opritor. Practic aceasta este cea mai simpla montura montata pe firul principal sau pe un inaintas mai subtine (0.18mm). Cascavalul il taiem ca pe cubul de mamaliga si il introducem in carlig, daca acesta are tija lunga, se va acoperii pana la jumatatea tijei iar daca este normal ar trebuii sa introducem tot acul in patratelul de cascava. De preferat, cascavalul raraul sau delaco intrucat este mai elastic si se fixeaza bine pe carlig/

Pescuit la mreana cu cascaval

Pescuit la mreana cu cascaval

Pescuit la mreana cu cascavalul

Pescuit la mreana cu cascaval

 

 

1 Comment

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Monturi Crap

  Montura Maggot rig pentru pescuitul crapului

  Publicat

  pe

  Scris de

  Montura Maggot rig este o alternativa foarte buna atunci cand dorim sa pescuim la crap cu viermisori si nu numai. Spunem asta intrucat carligele de crap sunt de regula mult mai groase decat cele normale iar spargerea viermisorilor este cea mai delicata problema.

  Cu o astfel de montura, care la capatul firului de par se gaseste un carlig mult mai mic, ofera posibilitatea pozitionarii viermilor mult mai eficient decat in pescuitul crasici, iar plasticul ( bobul de porumb ) flotant ,ofera o vizibilitate mult mai mare . Carligul principal ramane gol iar in acest fel mareste sansa de intepare atunci cand momeala este aspirata, dar asta nu este o regula, acesta poate fi si el „accesorizat” cu 2 boabe de porum. 

  Pentru a construii aceasta montura va trebuie 2 carlige ( unul pentru crap iar celalalt crasic ) , un inel, fir textil si rabdare. Practic montura Maggot rig se construieste in maxim 5 minute, dar daca sunteti la inceput timpul se dubleaza . 

  Cum se face montura maggot rig ? vizualizati imaginile de mai jos explicate pas cu pas

  Materiale necesare pentru constructia monturii maggot rig

  Materiale necesare pentru constructia monturii

   

  Montura maggot rig

  Etapa 1

   

  Montura maggot rig

  Etapa 2

   

  Montura maggot rig

  Etapa 3 – final

  Citeşte continuarea

  Top Articole