Pescuitul la feeder, un stil din ce in ce mai popular printre pescarii romani, are si el ca si alte stiluri de pescuit anumite tehnici. In articolul acesta o sa ne rezumam la pescuit la feeder in zona insulelor, fie ele pe o apa statatoare sau curgatoare. Conform datelor prezentate de cercetatorul englez Dr. Paul Garner, insulele sunt o atractie pentru majoritatea speciilor de pescuit, intrucat astfel de locuri ofera atat hrana cat si adapostul necesar pestilor. In principiu astfel de insule sunt in majoritatea cazurilor salbatice, nebatute de peciorul omului, intrucat accesul este dificil, iar pescarul va fi nevoi sa care tot echipamentul cu ajutorul unei barci ceea ce de multe ori este mult prea mult pentru un pescar stationar. Pentru a pescuii in astfel de locuri, trebuie sa fim foarte bine familiarizati cu aruncarea la punct fix, iar o abatere de 1-2 metri lateral nu este o problema, singurul lucru care trebuie respectat este distanta. In principiu, insulele de pe raurile din romania sunt la distante relativ mici de mal (40-50 m) intrucat nici raurile de la noi din tara nu sunt de talia dunarii, unde anumite insule se pot afla si la distante mari (chiar de peste 150m) de mal, iar pentru astfel de distante ne trebuie echipament special si un pescar experimentat, care poate face aruncari de peste 100 m fara mari probleme. Dar sa revenim la pescuitul in zona insulelor si feederul, intrucat am optat pentru acest stil de pescuit dintr-un motiv anumite, cu ajutorul cosuletului special, putem nadii locul de pescuit constant, ne mai fiind necesara o „cobra”(pentru plasarea bilelor la distanta) sau o prastie.
Asa cum am explus in imaginea de mai sus, inainte de a ne apuca de pescuit trebuie sa testam locul, iar daca acesta este propice (referitor la distanta, curentul, substratul cat si la aspectele prezentate de noi) trebuie sa alegem un punct pentru plasarea momelii. Un copac aplecat pe marginea apei, iarba din abundenta pe mal care se „apleca” peste acesta sau o zona unde apa a sapat la baza malului si acopera partea superioara a malului. (asemanator unei copertine).Cum spuneam si mai sus, chiar daca va aflati pe o apa statatoare sau curgatoare cu un curs lin, montura dumneavoastra ar trebuii sa evolueze in substrat exact ca in imaginea de mai jos (vezi si montura pentur feeder)
Nada si momeala folosita difera in functie de anotimp, specia vizata cat si preferintele pescarilor. Se poate pescuii atat cu momeala vie (rame viermisor) cat si cu boiliesuri, peleti, bob de porumb sau „barilla”, dar este important ca nada sa aiba cel putin 15% din momeala folosita. Pentru pescuit la distante mari se opteaza pentru monturile inline.