Pescuit la rama – cum facem momeala mai vizibila?
KEN Brown , un pescar englez de top care are in palmares capturi de invidiat , incepand de la bibani de 2.5kg si pana la platici de 7.4kg . Pescarul nostru este unul stationar, fiind atras in mare parte de ape salbatice, fie ele acumulari, balti sau rauri. Intr-un interviu acordat unei revieste de specialitate din Anglia, acesta declara ca el este un pescar de ” pesti mari ” si de-a lungul timpului a incercat mai multe metode (unele reusite, altele nu) prin care sa atraga pestii de talie mare.
Fie ca pescuieste la pluta sau la ” greu ”, acesta
spune ca este foarte important sa momim locul de pescuit constant, fie ca ne adresam unei specii pajnice (platica, caras, rosioara, babusca), fie ca dorim sa capturam unii rapitori (biban,salau). Unul din trucurile dezvaluite pescarilor, foarte eficient, jucand un rol foarte important in capturarea bibanului de 2.5 kg, este acela ca injecteaza aer cu ajutorul unei sirigi fine, in capatul cel mai indepartat al unei rame (vezi imaginea alaturata). Odata injectat, aerul joaca un rol foarte important, facand „coada” ramei un popup mult mai vizibil si foarte sensibil la curentii acvatici. Dupa cum este si prezentata in imaginea alaturata, incercati sa introduceti o rama de pamant (serpeasca) exact ca in imagine iar in partea ramasa libera a carligului, puneti un vierme „vioi ” sau o rama mai subtire, pentru a face mult mai atractiva si „jucausa” aceasta momeala.
Chiar daca cel care a „inventat” aceasta metoda nu specifica nimic de pescuitul la somn cu o astfel de tehnic, din cate se pare, cresterea volumului unei rame cu ajutorul aerului va fi mult mai vizibila pentru somni, chiar daca acestia au un vaz foarte slab dezvoltat.