Linul, este un peste de apa dulcea care poate fi gasit in toata Europa dar si in Asia. Aceste peste iubeste apele cu un curs domol (cum ar fi canalele adiacente raurilor mari) dar acesta poate fi gasit si in lacurisau iazuri de mici dimensiuni (cum ar fi lacurile din parcuri). Spre deosebire de Anglia, de unde si vine recordul European la lin, in Romania, linul nu este atat de popular, nici ca stil pescuit nici ca specie, intrucat este aproape pe cale de disparitie. Ce trebuie sa stim despre lin este faptul ca acest peste se hraneste pe fundul apei, iar daca acesta este si mlastinos vom vedea in anumite zone cu stuf sau in ochiurile dintre plauri cum unele bule mici se ridica catre suprafata iar apa se tulbura semn ca linul se hraneste intens. Perioadele cand linul se hraneste intens sunt la inceputul primaverii (dupa jumatatea lunii martie – inceputul lui aprilie) si spre sfarsitul lunii August iar orele propice pentru a pescuii sunt dimineata devreme si spre amurg. Pescuitul la lin trebuie sa fie unul de finete, cu o varga si montura usoara iar ca momeli putem folositat ramele albe sau rosii, viermusi dar si mamaliga sau cocolos de paine. Acesti pesti in mediul natural se hranesc cu larve de insecte, midii, lipitori, melci sau pot atata chiar si pesti mici.
In principal pescuitul la lin se practica folosind varga (undita / fixa) intrucat locurile unde se hraneste acest peste sunt greu accesibil, avand multe agataturi, de exemplu extremitatile paturilor de stuf sau in imediata apropiere a papurei dar si ochiurile de vegetatie acvatica (plauri) reprezinta interes. Daca iazul sau lacul respectiv are un substrat malos (mlastinos), pescuitul in apropierea malului este cel mai indicat, intrucat linul nu prefera apele adanci.
Este o minciuna vin și plătești și nu ai voie decât un peste pe partida nicidecum cele 5 kg ,angajații doar după șpagă bani sau coniac Unirea, nu recomand ar trebui sa închiși …. Mare mincinoși nimic adevărat așa ca aveți grija