Selectarea carasului in functie de alte specii

1
32746

Intrebare vizitator: Cum credeti ca, la un pescuit de caras la match, pot sa scap de bibani mici, rosioara si guvizi ?

Aceasta intrebare a fost trimisa pe pagina oficiala a site-ului de catre dl Marin. In primul rand tinem sa ii multumim pt. increderea acordata iar referitor la intrebare putem sa spunem ca nu conteaza stilul in care doriti sa prindeti pestele, trebuie sa cunoasteti mai multe detalii despre comportamentul acestuia, anume „cum si unde se hraneste” si ce momeli adora fiecare speci in parte. Pesti amintiti mai sus su comportamente diferite de hranire.

Carasul este un peste care se hraneste in substra (pe fund), deci va trebui ca acul sa evolueze acolo, iar daca sunt valuri, va trebui sa luati o marja de 2-3cm. Spre deosebire de caras, bibanul este un rapitor, dar prefera si momelile pestilor pajnici (rame, vermusti, larve), deci trebuie din start sa ne orientam catre alte momeli pentru a nu prinde bibanii (puteti pescuii la mamaliga, barilla s.a.m.d).

Rosioara evolueaza si se hraneste de obicei deasupra fundului, iar in anotimpul cald in apele de suprafata si de aceasta data scapam foarte usor, pentru ca are o alta arie de cautare a hranei decat carasul iar rosioara prefera in principal viermii si larvele ca hrana.

Guvidele, o alta specie de peste intalnit in apele tarii se hraneste pe fund, aproape cu orice ii apare in cale. Pentru a evita trasaturile acestei specii, trebuie sa momiti un loc cu rame taiate iar daca doriti sa prindeti carasii, este important sa pescuiti la 2 m lateral de locul nadit cu rame taiate. Carasul este un peste care nu sta pe nada, el vine si pleaca, daca nu sunteti atent sa faceti o intretinere ritmica riscati sa-l pierdeti. Carasul reactioneaza foarte bine la zgomotul pe care il produce bulgarele de nada la impactul cu apa, fiind un peste curios, care vine sa se intereseze ce a cazut in apa. Pestii pe care nu doriti sa ii prindeti trebuie sa i tineti grupati pe locul nadit unde sa naditi in continuare cu rame tocate sau larve.

Chiar daca socoteala de acasa nu se potriveste cu ce-a din targ, teoretic acestea sunt cele mai importante aspect pentru a selecta o specie de peste (comportamentul si hranirea fiecarei specii in parte) iar asta nu garanteaza ca nu o sa mai prindeti speciile nedorite, este foarte probabil la un anumit interval (dar nu enervant) sa mai intre si cate un biban sau guvid. Un aspect foarte important este si nada care pana la momentul de fata nici ea nu are o specie targhetata, chiar daca pe ambalaje scrie si arata anumite imagini cu pestii care sunt vizati.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here