Connect with us

Pescuit la crap

Cum protejam nod-ul de la carlig

Published

on

Cum protejam nod-ul pe o montura de crap 

Asa cum internetul este plin de tot felul de legaturi, monturi, accesorii pentru pescuitul la crap, in acest articol o sa va aratam cum protejam nod-ul de la cralig, ascuzandu-l cu ajutorul unor tuburi de silicon. Acest lucru sporeste rezistenta nodului dar ofera si un camuflaj perfect . Legatura cu fir de par a carligului  prezentat in imaginile de mai jos o sa fie protejata cu ajutorul a trei tuburi de silicon. Astfel de montura se foloseste in general cand substratul este pietros sau prezinta scoici pentru o protectie garantata a firului 

1 Cam asa ar trebuii sa arate si legatura dumneavoastra pentru sistemul fir de par 

Protectie nod cu ajutorului tubului de silicon

2 Dupa ce ati setat lungimea firului de par, luati un tub de silicon si taiati-l in 3 bucati, exact ca in imaginea de mai jos, dar trebuie sa tineti cont ca primul tub introdus pe fir va fi cel mic  (vezi detaliata imaginea de la punctul 5, unde trebuie amplasat fiecare tub)

Tuburi de silicon care camufleaza si protejeaza nod-ul

Tuburi de silicon care camufleaza si protejeaza nod-ul

3 Introduceti inelul cel scurt pe fir si fixati-l pe tija carligului (acesta se va ajusta ulterior in functie de preferinte) 

Intaintas crap pe sistemul fir te par

Intaintas crap pe sistemul fir te par

4 Dupa ce ati fixat siliconul cel scurt pe tija carligului acum introducem unul din tuburile de silicon si acoperim nod ul de pe carlig (exact ca in imaginea de mai jos)

nod protejat cu ajutorul tubului de silicon

nod protejat cu ajutorul tubului de silicon

5 Ultimul tub de silicon care ne-a ramas il vom introduce in apa fiarta pentru a se dilata, intrucat avand aceasi dimensiune ca precedentul acesta nu va putea fi introdus decat prin acest procedeu. 

legatura-carlig-fir-de-par5

6 Asa va arata inaintasul nostru, protejat si camuflat cu cele doua tuburi de silicon dar si ajutat de siliconul cel scurt pentru o fixare si ajustare a boiliesului. Normal tubul de silicon de pe tija carligului se foloseste in special pentru montura cu firul de par mai lung. 

Cum protejam nod-ul de la carlig

Cum protejam nod-ul de la carlig

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pescuit la crap

Pescuit la crap pentru începători

Published

on

By

Aproximativ 80% dintre pescarii romani practica pescuitul la crap. Crapul este un peste pasnic, care apartine din familia ciprinidelor. Exista 3 tipuri de crap pe teritoriul Romaniei: crap oglindă, crap romanesc (cu solzi), crap scoicar.

Datorită creșterii rapide și înmulţirii sale, ocupă unul dintre primele locuri în domeniul piscicol comercial. Greutatea crapului poate ajunge la 50 kg.

Calendarul pescuitului la crap

Ghid de pescuit sezonier la crap
În primăvară, mușcătura peștilor este episodică, dar este perioada de înainte de înmulţire şi există şanşa capturării unui record. Pescuitul la crap primăvara se face la adâncimi mici, unde apa este bine încălzită.

În vara după reproducere, crapul mănâncă bine momeli vegetale (cereale, fainoase sau boilies), deseori în larg, la adâncimi considerabile. Este important să aflăm care sunt preferinţele în materie de hrană ale crapului cât mai repede. Cu momeala potrivita, vara devine momentul potrivit pentru pescuitul crapului. Dimineața, noaptea sau târziu seara sau înainte de furtună. Mai multe despre perioadele cele mai bune de pescuit găsiţi aici.

Primăvara devreme
Primele mușcături de crap apar chiar și la începutul primăverii, când apele încă mai au sloiuri de gheată. În acest moment, viermii, râmele sau larvelel pot ajuta în capturarea unui crap.

Habitatul crapului
Carpul se simte bine în aproape toate apele. Acesta se găsește în râurile mici și mari şi de asemenea, poate fi găsit atât in lacurile mici, cât si în cele mari. Este important să rețineți că este un peşte „murdar” sau care preferă fundurile mâloase sau argiloase. Iubeşte apa caldă, temperatura preferată a apei, este de 26 g Celsius.

Reproducerea crapului
Odată cu topirea zăpezilor şi cu încălzirea treptată a apei, crapul se pregăteste de reproducere şi merge catre zonele cele mai benefice lui pentru a depune icrele. Se pare ca preferă sa stea la adâncimi mici atunci când se reproduce, în apropierea malurilor sau a stufului. Odată ce temperatura apei are aproximativ 18 grade Celsius, crapul începe reproducerea, la o adâncime ce nu depaşeşte 40-50cm. Durata de reproducere durează în jur de o lună, şi începe adesea la începutul lunii mai.

Modul de hrănire al crapului
O caracteristică distinctivă a crapului este lăcomia. Nu e de mirare că acest pește este comparat cu un porc.
Trebuie remarcat faptul că în timpul reproducerii, el devorează în cantități enorme de plante subacvatice, cât și larve, viermi, melci sau mormoloci.

Unde trebuie căutat crapul
La începutul primăverii, crapul trebuie căutat în râuri mici sau pe platourile cu adâncimi mici din balţi.

Vara, habitatul crapului este în mare măsură determinat de condițiile meteorologice. Dacă vremea este un pic întunecată, crapul se hrăneşte toată ziua, dacă este caniculă, acesta va prefera să mănânce îndeosebi dimineaţa devreme, seara şi pe timpul nopţii.

Momeli consacrate pentru pescuitul la crap

 • boilies de diferite dimensiuni și arome, peleţi
 • pâine, porumb, inclusiv fermentat,
 • mazăre verde, cartofi,
 • viermi,
 • râme,
 • mamaliga, cubuleţ sau cocoloş
 • Nădirea crapului
  Pentru a prinde crap adesea trebuie să nădim locul. Crapul este un peşte gurmand, care mănâncă cantităţi impresionante de hrană pe timpul verii. Se recomoandă pentr nădit: cerealele, boilies-urile, râme tăiate, viermi adăugaţi în nadă, cerealele fine cât si cele grunjoase.

  Moduri promitătoare pentru a prinde crap
  1. Utilizarea pungilor solubile
  Este o metoda recomandată atât primăvara cât si vara. Se utilizează pungile solubile pentru a aduce un plus de hrană în zona cârlingului nostru. Adesea când se folosesc pungile solubile, nu mai este necesară o nadire intensivă. Sunt foarte utile îndeosebi în perioadele reci, atunci când nu este indicat să nădim intensiv.

  2. Utilizarea unui momitor
  Este o metodă clasică şi de foarte mare succes. Cele mai multe partide de pescuit ale pescarilor români se face cu astfel de momitoare, în care se adauga nada formată cel mai des dintr-o pastă care sa reziste aruncărilor la distanţe considerabile. Avem şi alte articole unde puteţi afla mai multe despre reţete de nade utilizate la pescuitul crapului.

  3. Pescuitul cu boilies
  Metoda de pescuit la crap cu ajutoruul bilelor aromate este deseori de succes. Desigur, de cele mai multe ori, crapii sălbatici aflaţi în ape naturale, nu sunt obişnuiţi cu astfel de momeli, dar dacă pescuitul se face pe amenanjari destinate pescuitului sportiv, şansa de a captura crapi la boilies este destul de mare. Boilies-urile sunt făcute în general din mai multe ingrediente, cu un aport ridicat de proteine.

  Continue Reading

  Trending

  Copyright © 2011 - 2020 Pescar Informat. PARKERSEN SRL