Cum protejam nod-ul pe o montura de crap
Asa cum internetul este plin de tot felul de legaturi, monturi, accesorii pentru pescuitul la crap, in acest articol o sa va aratam cum protejam nod-ul de la cralig, ascuzandu-l cu ajutorul unor tuburi de silicon. Acest lucru sporeste rezistenta nodului dar ofera si un camuflaj perfect . Legatura cu fir de par a carligului prezentat in imaginile de mai jos o sa fie protejata cu ajutorul a trei tuburi de silicon. Astfel de montura se foloseste in general cand substratul este pietros sau prezinta scoici pentru o protectie garantata a firului
1 Cam asa ar trebuii sa arate si legatura dumneavoastra pentru sistemul fir de par
2 Dupa ce ati setat lungimea firului de par, luati un tub de silicon si taiati-l in 3 bucati, exact ca in imaginea de mai jos, dar trebuie sa tineti cont ca primul tub introdus pe fir va fi cel mic (vezi detaliata imaginea de la punctul 5, unde trebuie amplasat fiecare tub)
3 Introduceti inelul cel scurt pe fir si fixati-l pe tija carligului (acesta se va ajusta ulterior in functie de preferinte)
4 Dupa ce ati fixat siliconul cel scurt pe tija carligului acum introducem unul din tuburile de silicon si acoperim nod ul de pe carlig (exact ca in imaginea de mai jos)
5 Ultimul tub de silicon care ne-a ramas il vom introduce in apa fiarta pentru a se dilata, intrucat avand aceasi dimensiune ca precedentul acesta nu va putea fi introdus decat prin acest procedeu.
6 Asa va arata inaintasul nostru, protejat si camuflat cu cele doua tuburi de silicon dar si ajutat de siliconul cel scurt pentru o fixare si ajustare a boiliesului. Normal tubul de silicon de pe tija carligului se foloseste in special pentru montura cu firul de par mai lung.