Nadirea locului de pescuit la pluta este primul factor dupa momeala care poate influenta o partida de pescuit. Cum aminteam si in articolele anterioare, nada folosita trebuie sa contina printre ingrediente si o parte din momeala folosita. De exemplu daca nadim la caras cu ttx si pescuim cu virmusi sau porumb, nada noastra ar trebuii sa contina in proportie de 10-15% porumb sau viermi dar pentru asta vizualizati articolele noastre din sectiunea „momeli”. Majoritatea pescarilor inainte de a se apuca de pescuit, pregatesc si nadesc locul de pescuit.
La fel ca in imaginea de mai jos, foarte important este ca locul pentru pescuit la pluta sa fie nadid cu 10-20 cm in fata plutei. Tot la fel de important este ca locul sa fie nadid pe o raza mai mare(1-1.5m vezi imaginea de mai jos), pentru a nu oferii pestilor posibilitatea de a se „bate” pe hrana si implicit pentru a nu speria vadul de pescuit. Atunci cand lansam ar fi ideal sa evitam zona intens momita si sa incercam sa pescuim in extremitati intrucat dupa nenumerate lansari, pestii vor incepe sa asocieze zona cu un pericol.
Dupa ce pestele musca, incercati sa-l trageti catre exteriorul zonei momite, pentru a evita agitatia din vad. Dupa cum mai spuneam si intr-un articol precedent, pestii mari sunt suspiciosi si evita hrana din mijlocul zonei nadite, ei preferand sa se hraneasca initial pe marginile vadului. Pe langa aceste sugestii ar trebuii sa luati un punct de reper sau sa folositi o baliza pentru a stii exact zona locului nadit.
Daca sunteti cu un incepator, nu pescuiti in acelasi loc cu el, intrucat acesta din nestiinta si in „disperarea” de a captura pesti, va speria locul de pescuit cu nenumarate lansari gresite sau chiar va poate incurca montura. Chiar daca noi suntem pro comunicare si fair-play,decat sa plecati amandoi acasa fara peste sau sa incurcati monturile, mai bine ii naditi un loc de pescuit si il invatati cum sa pescuiasca intrucat amandoi aveti de castigat.
