Metoda englezeasca pentru nadirea locului de pescuit

1
50865

Asa cum ne-au obisnuit, englezii sunt foarte inventivi atunci cand vine vorba de pescuit si nu numai. In principiu metoda prezentata de Dean Jones este una foarte spectaculoasa, folosind nada exact pe pluta, iar odata intrata in contact cu apa aceasta se va dizolva exact in perimetrul momelii, practic fiind vorba de o arie a dispersie de doar cativa centimetri. Aceasta metoda de pescuit vine si in sprijinul pescarului, ne mai fiind nevoie de o nadire permanent cu bulgari de diferite dimensiuni care ar putea speria o parte din pesti dar si ar usura munca pescarului, intrucat este destul de greu sa arunci 2 bulgari de momeala in acelasi loc. Practic, montura aceasta este una simpla, carlig, alice plumb, o pluta (baggin’ waggler) cu o greutate incepand de la 0.7g

Oricum acest stil de pescuit se va practica in ape statatoare, unde pestele are tenta de a se hrani la mal iar cele mai bune locuri ar fi baltile private, intrucat aici se cunoaste substratul dar si tendinta de hranire a pestilor.

Pluta bagging waggler

Chiar daca nu ne comparam cu englezii care folosesc acesta metoda de pescuit pe orice apa statatoare (fie salbatica sau privata) intrucat aceste ape sunt pline cu majoritatea speciilor de pesti, ceea ce la noi lipseste din cauza pescuitului industrial si a braconajului. Oricum, sincer sa fiu daca nu dadeam peste aceste articole nu aveam idee de aceasta metoda si putini romani stiu despre acest stil dar noi am venit cu acest post in ideea de a va informa despre unele „noutati” sau stiluri practicate de straini.Teoretic locul de pescuit si momeala va sta in permanenta pe un pat de nada chiar daca nu lansam in acelasi loc iar nada va „pica” din asa zisul momitor incontinu pe momeala, atragand pestii, dar trebuie sa mai specificam si faptul ca astfel de abordare este destinata pescuitului la crap (sau ciortani) . Cam atat despre aceasta „Metoda englezeasca pentru nadirea locului de pescuit ” si improvizata dupa necesitatatile noastre.

Am incercat aceasta metoda in vara dar cu o pluta speciala si in paralel facand teste cu o nada pe baza de ttx si o pluta normala waggler adaptata cu un tub de silicon cu striatii si fixat pe tija cu ajutorului unui adeziv de tip „super glue ” dand rezultate pe un canal de irigatii din zona sud-vestica in apropierea dunarii. Este adevarat faptul ca nada nu va sta niciodata pe pluta cu improvizatii in comparatie cu pluta speciala ca cea din imaginea de mai sus intrucat oricat de tare ar fi nada noastra aceasta nu va face priza cum trebuie pentru ca pluta este luciasa si aderanta este spre zero.

metoda pescuit
Metoda englezeasca pentru nadirea locului de pescuit
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. de cand pescuiesc in anglia( 4 ani) nu am vazut un englez sa foloseasca asa ceva.spuneti-mi cateva nume de pescari englezi care folosesc asa ceva.nu e o idee rea ,doar titlul mi se pare ciudat,,metoda englezeasca……,,!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here